Гіркої пам’яті ковток

15 лютого 2021 року Україна вшановує учасників бойових дій на території інших держав та 32-гу річницю виведення військ з Афганістану.

В цей день український народ віддає глибоку шану тим, кому судилося пройти вогняне горнило бойових дій в Республіці Афганістан та інших «гарячих» точках планети. З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, адже за кожним воїном-афганцем – своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя.

В бібліотеці ДНЗ «Богуславський ЦПТО» організована тематична виставка «Гіркої пам’яті ковток», присвячена кривавим подіям Афганської війни та подвигу наших земляків, які назавжди з болем відгукуватимуться в серцях нашого народу. Це: Іван Дмитрович Антюшин (с. Розкопанці) випускник нашого закладу, Іван Олександрович Середа (с. Киданівка), які посмертно нагороджені орденами Червоної Зірки. А також ще один випускник нашого закладу Валентин Володимирович Шиян (м. Богуслав), який нагороджений двома орденами Червоної зірки, медалями «За відвагу», «За бойові заслуги». Помер 25 вересня 2003 року. Спілкою ветеранів-афганців йому було встановлено пам’ятну дошку біля входу в ДНЗ «Богуславський ЦПТО».

Схилимо голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя.

Кiлькiсть переглядiв: 30