До дня Чорнобильської трагедії

Чорнобиль… Це слово назавжди увійшло в людську свідомість як символ глобальної екологічної катастрофи. Адже вибух на ЧАЕС зачепив багато людей, у тому числі півтора мільйона дітей, завдавши значної шкоди їх здоров’ю. Сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря після аварії в Чорнобилі, була в 30-40 разів більшою, ніж при вибуху атомної бомби в Хіросімі.

Смертельні промені радіації виявилися безсилими перед героїзмом і самовідданістю тих чоловіків і жінок, які зійшлися в нерівному бою з ядерною стихією в Чорнобилі. Їхній подвиг назавжди увійшов до літопису мужності й патріотизму українського народу.

З метою виховання патріотичних почуттів у підростаючого покоління, яке має знати та пам’ятати про долі сотень тисяч відомих та безіменних приборкувачів оскаженілого «мирного атому» та його жертв, до 35-ї річниці з Дня пам’яті Чорнобильської трагедії в бібліотеці ДНЗ «Богуславський ЦПТО» оформлено виставку-застереження «Нехай Чорнобиля біда остання буде на планеті», яка присвячена цій трагічній сторінці у житті нашої країни і всього людства.

Кiлькiсть переглядiв: 76