Молекулярна кухня: міф чи реальність?

21 грудня 2017 року в актовій залі ДНЗ «Богуславський ЦПТО» був проведений бінарний інформаційний урок «Молекулярна кухня: міф чи реальність». Викладач спецдисциплін Соломко Ольга Борисівна для учнів провела короткий екскурс в історію виникнення молекулярної кухні, роз’яснила її суть та актуальність.

/Files/images/2017/IMG_5480.JPG

Оскільки при приготуванні страв молекулярної кухні використовуються «Е» добавки, викладач хімії Бондар Катерина Кирилівна охарактеризувала їх властивості, застосування при приготуванні страв та назвала їх хімічні формули.

/Files/images/2017/IMG_5477.JPG

Майстер виробничого навчання Гагач Інна Леонідівна продемонструвала техніки на яких базується молекулярна кухня:

Ø Желефікація;

Ø Еспумізація;

Ø Сферифікація.

Учні мали змогу спостерігати за приготуванням спагеті з рукколи та апельсинового соку з додаванням агар-агару, еспуми з соку буряка та соєвого соусу та оселедця з лецетином, ікри та сфер з морквяного соку з імберем.

/Files/images/2017/IMG_5495.JPG

Учні з цікавістю спостерігали за поєднанням звичайних страв та страв приготовлених з допомогою молекулярних технологій.

/Files/images/2017/IMG_5489.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 383