Тиждень історії

Цього року 9 травня ми відзначаємо 73 річницю дня Перемоги. Мільйони українців пройшли через трагедію цієї війни. Мільйони загинуло.

Україна належить до тих країн, які найбільше постраждали у роки Другої Світової війни. Трагедія нашої країни полягала у тому, що Україна як держава – не існувала.

Наші співвітчизники воювали практично від самого початку війни – від 1 вересня 1939 року, аж до її завершення – до 2 вересня 1945 року.

22 червня 1941 року Німеччина напала на СРСР, бойові дії на території на території України тривали до 28жовтня 1944р.

8 травня 1945 року капітулювала Німеччина. 9 травня відзначаємо День Перемоги.

В рамках відзначення цієї видатної події в ДНЗ «Богуславський центр професійно-технічної освіти» було проведено тиждень історії. Учні підготували плакати та стіннівки, представили виставку літератури та учнівських навчальних проектів. На уроках історії переглянули фрагменти документальних та відеофільмів про події Другої світової війни та події, що стосуються сучасної агресії Росії проти України.

В групі №13 викладач історії Дмитренко В.В. провів мультимедійні вікторини на тему «Українці в Другій світовій війні», « Рух опору», «Новий порядок», «Богуславщина в роки війни».

В групах №17 та №27 учні мали можливість перевірити свої знання з історії із застосуванням комп’ютерних технологій. Інноваційні форми навчання сприяють зацікавленості учнів, кращому засвоєнню навчального матеріалу, підготовці до ЗНО. Викладач Свинар Б.С. традиційно провів екскурсії в музеї «Запам’ятай, товаришу».

З метою виховання у здобувачів освіти патріотизму, вшанування подвигу та пам’яті загиблих під час Другої Світової війни в бібліотеці центру організована виставка-спогад «Пам'ять про минуле». Дуже хотілося б, щоб крилаті слова «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» були не просто словами, а й високим моральним обов’язком перед тими, хто відстояв нам право на життя, розгромив німецько-фашистські орди, врятував Україну від поневолення підсумувала бібліотекар С.О. Устименко презентуючи книжкову виставку.

/Files/images/2018/P1010016.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 128