ШАНОВНІ ВСТУПНИКИ!
БАЖАЄМО УСПІХІВ У ВИБОРІ МАЙБУТНЬОЇ ПРОФЕСІЇ!


На базі 9 класів:

- Штукатур. Лицювальник-плиточник. Маляр.

Штукатур – це професія в галузі будівництва. Штукатур виконує дуже різноманітний комплекс робіт, що має своєю кінцевою метою покриття оздоблювальним шаром різних конструкцій, будівель та споруд з метою вирівнювання поверхонь та надання їм певної форми та фактури.

Штукатур займається оздобленням різноманітних поверхонь, конструкцій, будівель, стін, декоративним оштукатурюванням поверхонь (монолітна штукатурка) та монтажу конструкцій та лицюванням стін за допомогою гіпсокартоних листів («суха штукатурка»). Він володіє прийомами роботи звичайної, спеціальної і декоративної штукатурки. Штукатур працює в будівельних організаціях, ремонтно-будівельних та житлово-комунальних управліннях.

Лицювальник-плиточник – це робітник широкого профілю, ¤кий виконує: роботи з облицювання¤ поверхонь різного роду плитками, реконструкції, реставрації та ремонту будівель і споруд.

Хороший маляр повинен бути справжнім художником, адже колірне оздоблення будинків і кімнат має на людину своєрідний психологічний вплив, впливає на настрій, працездатність. Маляр виконує фарбування, обклеювання, художню обробку, ремонт внутрішніх поверхонь будівель.

Професія маляра в наш час досить поширена. Без цих фахівців неможливо уявити жодне будівництво, ні одну ремонтну або монтажну організацію. Професія маляра має високий рівень затребуваності на ринку праці. Рівень заробітної плати маляра - високий, багато в чому залежить від місця роботи, складності завдання, рівня професіоналізму. Маляр має перспективи кар'єрного росту до бригадира, техніка. Він має можливість організувати свою справу, займатися ремонтом житлових приміщень

/Files/images/nash_spetsalnost/Тиждень фах.майстерн.._лицювальник_плиточник.jpg

- Столяр будівельний. Муляр.

Столяр будівельний - одна з небагатьох професій, яка завжди актуальна і затребувана. Вибирати її варто людям, які "відчувають дерево", схильні до ручної праці, конструювання. Потреба у столярах на ринку праці постійна; це одна з небагатьох робітничих професій, яку постійно потребують підприємства України. Вони можуть працювати як на великому будівництві, так і в будівельних бригадах, на меблевих фабриках та на маленьких приватних меблевих підприємствах, сімейних підприємствах.

Обробка деревини – одне з найстаровинніших ремесел, яке опанувала людина. Завдяки своїм чудовим властивостям дерево і зараз залишається досить цінним та широко вживаним будівельним матеріалом. Столярне ремесло серед інших завжди було надзвичайно важливим. Результатом роботи столяра є виготовлення, складання та встановлення виробів з деревини: віконних рам, сходових огороджень, меблів, дверей, корпусів легких суден, музичних інструментів та інших предметів домашнього вжитку.

Професія муляра шанована суспільством. Саме він втілює в життя ідеї архітекторів і проектувальників, зводить просторові конструкції промислових споруд, будівлі соціально-побутового призначення та житлові будинки.


Галерея "21.11.2011 - 25.11.2011 тиждень фахової майстерності з професії "муляр""

Під час навчання професії "Столяр будівельний, муляр" учні вивчають такі спеціальні теоретичні дисципліни: технології столярних та кам'яних робіт, матеріалознавство, будівельне креслення, охорону праці, електротехніку. Для цього відповідно обладнані кабінети технології столярних робіт та матеріалознавства, технології кам'яних робіт, охорони праці. Практичних навичок вони набувають у майстерні ручної та механічної обробки деревини та майстерні кам'яних робіт, які обладнані устаткуванням, інструментами, пристроями, робочими місцями для відпрацювання практичних навичок.

/Files/images/nash_spetsalnost/Столяр будівельний. Муляр.jpg

- Кухар. Офіціант. Бармен.

Кухар - ведуча професія на підприємствах ресторанного господарства. Від рівня кваліфікації та майстерності кухара залежать смакові і споживчі властивості приготованих страв, їх термін зберігання.Професія кухара вимагає від людини постійного пошуку, творчої фантазії.

/Files/images/2017_2018/DSC_1444.JPG

Святкування знаменних дат, подій, весілля і навіть прийом видатних осіб і підписання угод передбачає спілкування за урочистим столом і неможливе без офіціантів. Як розсадити людей, які страви подавати і кому в першу чергу, які прибори потрібні для споживання тієї чи іншої страви - саме до цього має безпосереднє відношення офіціант. Він не тільки обслуговує людей, які сидять за столом, але й допомагає і навіть навчає їх дотримуватися певних правил і етикету споживання їжі. Сьогодні жоден ресторан, кафе чи бар не може обійтися без офіціанта.


Галерея "конкурс фахової майстерності серед майстрів в/н з професії "офіціант""

Бармен - це обличчя кожного закладу. Бармен якісно і швидко обслуговує клієнтів. Знає рецептури приготування безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, вміє досконало користуватися барменським приладдям, скляним посудом. Без проблем відпускає напої, делікатно спілкується з відвідувачами закладу. Вміє оформити вітрину барної стійки, експлуатувати обладнання і створити своїм вмінням свято для клієнтів..

/Files/images/vdkrit_zahodi/В._Старинець Л.С..jpg


- Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів. Водій автотранспортних засобів (категорії «В» і «С»).

Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів – це робітник, який здійснює всі види ремонту і технічного обслуговування автомобільного транспорту.

Популярність і престижність цієї професії в Україні в останній період значно зросла. Основні операції, які виконує слюсар: розбирання, ремонт, складання, регулювання, комплексне випробування відповідно до технічних умов експлуатації агрегатів і вузлів автомобілів різних марок.

Слюсар з ремонту автомобілів може працювати в автотранспортних і авторемонтних організаціях,на станціях технічного та сервісного обслуговування автомобілів,у транспортних цехах організацій різних видів економічної діяльності. Набуті професійні знання автослюсар може реалізувати також в інших професіях. Постійне та стрімке зростання автомобільного парку в країні, а також вдосконалення і ускладнення конструкцій і механізмів, потребують великої кількості обслуговуючого персоналу, тому потреба у фахівцях з ремонту та обслуговування автомобілів постійно зростає.

/Files/images/nash_spetsalnost/44842647_2152524731426825_285832994126561280_n.jpg


Галерея "з 18.03.2013р. по 22.03.2013р. Тиждень фахової майстерності з професії «Слюсар з ремонту автомобілів,водій автотранспортних засо"


На базі 11 класів:


(прийом на навчання без ЗНО)

- Адміністратор, оператор комп'ютерного набору.

(термін навчання 1 рік)

Сучасна робота практично в будь-яких галузях професійної діяльності, в тому числі й адміністратора, завжди означає роботу на комп’ютері.

Для забезпечення більш ефективного обслуговування відвідувачів, адміністратор повинен вільно володіти сучасною комп’ютерною технікою та спеціальним програмним забезпеченням: виконувати операції з базами даних на комп’ютері відповідно до затверджених процедур та інструкцій з використанням периферійного обладнання, систем передавання та приймання даних; готувати до роботи устаткування; працювати в текстовому редакторі; оперувати з файлами, записувати текст на диск або переносити на папір за допомогою друкувальних пристроїв; керувати режимами роботи периферійного обладнання згідно із робочими завданнями; своєчасно застосовувати коригувальні дії в разі появи недоліків у роботі устаткування.

На сьогоднішній день адміністратор потрібний практично у всіх сферах діяльності — від салону краси до найбільшого виробничого підприємства.

/Files/images/nash_spetsalnost/Адміністратор.jpg


- Кухар (термін навчання 1,5 - 2 роки)

Про смаки не сперечаються. Ми часто використовуємо цей вислів, коли мова заходить про якусь книгу, кінофільм, одяг. Але своїм походженням вислів зобов’язаний кухарському мистецтву. Готування їжі – кулінарія, кухарська справа – давнє мистецтво.

Кухар — одна з найдавніших і вічно сучасна професія. Добрий кухар цінується у всі часи і у всіх народів. Про кухарів, їх мистецтво складають прислів’я і приказки, розповідають легенди. Кухар – це в першу чергу творець. Творець прекрасного, смачного, привабливого; це винахідник, який все життя перебуває в пошуку для того щоб творити.

На перший погляд нічого мудрованого в кулінарній професії немає. Багато кому здається, що професія – неважка, вивчати в ній нічого: звари, підсмаж, подай — чи велика наука? Виявляється велика. І чим більше вивчаємо технологію, придивляємося на практиці до роботи кухарів, тим ясніше розуміємо, що бути кухарем нелегко, але захоплююче і відповідально. Від нашої роботи залежить праця, відпочинок, навчання, здоров’я практично всіх людей.

Кухар розрізняє всі відтінки смаку і запахів, володіє особливою рухливістю рук і пальців. На стіл страву кухар подає красиво, тому кожний кухар — трохи художник. Готове блюдо — завжди унікальний, неповторний натюрморт.

Зараз з’являється можливість відкривати невеликі кафе, кафе-закусочні, кафетерії, міні-бари.Людям подобаються такі заклади харчування, де їх привітно зустрічають та смачно готують, де вони відчувають турботу, повагу і увагу. Тому саме такий заклад не буде порожнім, а його власник та кухар матиме моральне задоволення і прибуток.

/Files/images/nash_spetsalnost/Кухар 2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 596