Молекулярна кухня: міф чи реальність?
21 грудня 2017 року в актовій залі ДНЗ «Богуславський ЦПТО» був проведений бінарний інформаційний урок «Молекулярна кухня: міф чи реальність». Викладач спецдисциплін Соломко Ольга Борисівна для учнів провела короткий екскурс в історію виникнення молекулярної кухні, роз’яснила її суть та актуальність.
Оскільки при приготуванні страв молекулярної кухні використовуються «Е» добавки, викладач хімії Бондар Катерина Кирилівна охарактеризувала їх властивості, застосування при приготуванні страв та назвала їх хімічні формули.
Майстер виробничого навчання Гагач Інна Леонідівна продемонструвала техніки на яких базується молекулярна кухня:
Ø Желефікація;
Ø Еспумізація;
Ø Сферифікація.
Учні мали змогу спостерігати за приготуванням спагеті з рукколи та апельсинового соку з додаванням агар-агару, еспуми з соку буряка та соєвого соусу та оселедця з лецетином, ікри та сфер з морквяного соку з імберем.
Учні з цікавістю спостерігали за поєднанням звичайних страв та страв приготовлених з допомогою молекулярних технологій.