Семінар вихователів гуртожитків

25 січня 2018 року Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Київській області на базі Державного навчального закладу «Богуславський центр професійно-технічної освіти» з метою дослідження інтелектуальних та творчих особистісних якостей учнів домогтися диференціації, впливу на розвиток кожного здобувача з урахуванням їх інтересів, мотивів, системи цінностей; стимулювати розвиток здібностей кожної особистості відбувся семінар вихователів гуртожитків професійно-технічних навчальних закладів на тему «Розвиток фізичних, інтелектуальних та творчих здібностей учнів-мешканців гуртожитку: від традицій до інноватики».

Семінар відкрили методист НМК ПТО Юрченко В.М. та директор ДНЗ «Богуславський ЦПТО» Баран М.П.

В роботі семінару взяли участь 25 вихователів професійно-технічних навчальних закладів області.

В ході роботи були розглянуті наступні питання:

- Пріоритетні напрями роботи вихователя гуртожитку у навчальному закладі (Кулик О.М. – вихователь гуртожитку ДНЗ «Богуславський ЦПТО»).

– Розуміння індивідуально-вікових особливостей учнівської молоді в умовах виховної діяльності гуртожитку (Маковецька О.І. – практичний психолог, Гогуля С.М. – вихователь КВНЗ КОР «Богуславський гуманітарний коледж»)

– Презентація електронного збірника «Система організації виховної роботи у гуртожитках ЗПО Київської області» (Юрченко В.М. — методист Навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Київській області)

– Цікаво знати «Психосоматика або вплив емоцій на здоров’я» (Лисиця Т.В. — соціальний педагог ДНЗ «Богуславський ЦПТО»)

– Організація вільного часу як необхідний чинник формування фізичного і духовного розвитку молоді (Ємець О.Г. – вихователь гуртожитку ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти»)

– Використання потенціалу соціальних мереж у роботі з мешканцями гуртожитку (Горбачова Л.А. – вихователь гуртожитку ДПТНЗ «Володарський професійний аграрний ліцей»)

У наш час стали популярними тренінги та інші розвиваючі програми. Відповідно до мети передбачуваних змін тренінги діляться на професійно орієнтовані, психотерапевтичні та тренінги тіластісного зростання. Професійно орієнтований тренінг завжди має чітку мету, яка досягається в результаті застосування ряду методик, таких як рольові ігри, діалог, ситуаційне моделювання, підвищення тіластої і професійної ефективності. Родзинкою заходу став тренінгів «Застосування інтерактивних прийомів для розвитку емоційно-вольової сфери учнів ЗПО», який провела практичний психолог ДНЗ «Богуславський ЦПТО» Бабаєва Л.М. Під час цікавої гри всі учасники мали змогу познайомитись та відпочити.

По закінченні семінару заступник директора з навчально-виховної роботи ДНЗ «Богуславський ЦПТО» учасники семінару познайомилися з умовами проживання учнів в гуртожитку центру та прослухали цікаву екскурсію в музеї «Запам’ятай, товаришу».

Під час заходу учасники отримали цікаву та необхідну інформацію, обмінялися думками та пропозиціями з колегами щодо подальшої роботи.

Кiлькiсть переглядiв: 288