І етап конкурсу методичних проектів «Розвиток стійкого інтересу учнів до майбутньої професії» та «Трипільська культура – джерело професійної майстерності»

Головна цінність проектної діяльності у закладах професійної (професійно-технічної) освіти полягає в тому, що вона має професійну і профорієнтаційну спрямованість, тісний зв’язок з виробничими технологіями, сприяє закріпленню і удосконаленню професійних умінь і навичок.

18 жовтня 2018 року у актовій залі Переяслав-Хмельницького центру професійно-технічної освіти відбулася Обласна конференція-презентація переможців І етапу конкурсу методичних проектів «Розвиток стійкого інтересу учнів до майбутньої професії» та «Трипільська культура – джерело професійної майстерності», яку відвідало понад 100 учасників і глядачів. Делегація від ДНЗ "Богуславський ЦПТО" в складі Д. Валл, Г. Мусієнко та Л. Попович презентували проект "Трипільська культура - джерело сучасної професійної майстерності".

/Files/images/2018_jovten/44332661_2144348688911096_3435579889514708992_n.jpg

Учасники І етапу Конкурсу мали змогу зазирнути у красу наукового і творчого пізнання, навчитися власноруч створювати шедеври і втілити свої найсміливіші задуми, а 11 представників ЗПТО Київщини, які набрали найбільшу кількість балів у І (заочному) етапі, захищали свої напрацювання на Обласній конференції-презентації.

Спостерігати і оцінювати виступи-презентації учасників-конкурсантів була запрошена команда висококваліфікованих членів журі у складі:
Наталії Кулалаєвої, співробітника лабораторії технологій професійного навчання, кандидата хімічних наук, доцента Інституту професійно-технічної освіти НАПН України,
Марини Стасєєвої, директора Навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Київській області,
Людмили Смолякової, майстрині з реконструкції Трипільської кераміки, члена Національної спілки майстрів Народного мистецтва України, Валентини Білоусько, наукового співробітника науково-дослідного відділу археології НІЕЗ «Переяслав»,
Лідії Лущик, дизайнера одягу, модельєра, члена Ради театральних діячів України.

Переможців проекту «Трипільська культура – джерело професійної майстерності» настільки складно було визначити, що члени журі вирішили нагородити всіх, присвоївши перемоги у різних номінаціях, а саме:

ДНЗ «Ржищівський професійний ліцей» — «Найкращий дослідницький проект Трипільської спадщини»;
ДПТНЗ «Переяслав-Хмельницький центр професійно-технічної освіти» — «Магія Трипілля в сучасному одязі»;
ДНЗ «Богуславський центр професійно-технічної освіти» — «Найкраща трипільська реконструкція»;
ДПТНЗ «Броварський професійний ліцей» — «Креативне втілення трипільської культури в архітектурі та дизайні»;
ДПТНЗ «Білоцерківський професійний ліцей» — «Трипільська культура у долонях майбутніх майстрів»;
ДПТНЗ «Фастівський центр професійно-технічної освіти» — «Автентичність та традиції Трипілля в сучасних професіях»;
ДПТНЗ «Рокитнянський професійний ліцей» — «Найкраща відеопрезентація світу Трипілля».

/Files/images/2018_jovten/44362662_2144348625577769_2757133437960716288_n.jpg

Таким чином, реалізація методичних проектів дозволила поєднати команду однодумців у педагогічних колективах освітніх закладів; зацікавити, залучити та підтримати учнівську молодь у впровадженні задумів і ідей, які мають єдину мету — популяризація і розвиток професійно-технічної освіти.
Кiлькiсть переглядiв: 105