Всесвітній день охорони праці

28 квітня Всесвітній день охорони праці

Новий девіз Всесвітнього дня безпеки та здоров’я на роботі — 2022р.: «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я» (World Day for Safety and Health at Work 2022 — Act together to build a positive safety and health culture).
Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006р. №685/2006 «Про День охорони праці» в Україні було підтримано ініціативу Міжнародної організації праці з відзначення 28 квітня Всесвітнього дня охорони праці.
Основною метою цього заходу є привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб'єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні.
На робочому місці сильна культура охорони праці — це культура, в якій право на безпечні та здорові умови праці цінуються та заохочуються як керівництвом, так і працівниками. Позитивна культура охорони праці будується на залученості, яка проявляється в постійній участі всіх сторін у підвищенні безпеки та гігієни праці. На робочому місці з сильною культурою охорони праці працівники почуваються комфортно, повідомляють про можливі ризики або небезпеки в галузі охорони праці на робочому місці, а керівництво активно співпрацює з працівниками для пошуку відповідних, ефективних та стабільних рішень. Це вимагає відкритого спілкування та діалогу, побудованого на довірі та взаємній повазі. Як наголосили у МОП, оскільки ми продовжуємо жити в умовах глобальної кризи в галузі охорони здоров’я і наражатися на постійні ризики у сфері охорони праці, потрібно продовжувати рухатися до створення сильної культури безпеки та здоров’я на всіх рівнях.
Кiлькiсть переглядiв: 68